CLA Slim

CLA Slim / Opis

CLASLIM to wysokiej jakości suplement diety zawierający sprzężone izomery kwasu linolowego (CLA). Sprzężony kwas linolowy należy do wielonienasyconych, niezbędnych kwasów tłuszczowych z grupy omega-6. Organizm człowieka nie posiada zdolności do wytwarzania kwasów omega-6, które naturalnie występują w pożywieniu, ale w znikomych ilościach.

•Wysoka koncentracja i jakość surowca CLA

•Sprzężony kwas linolowy z naturalnych źródeł

•Potencjalny wpływ regulujący masę ciała

•Uzupełnia dietę w prozdrowotne kwasy omega-6

•Wygodne dawkowanie

CLASLIM uzupełnia dietę w kwas linolowy (LA), pomagający w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie). W ustroju człowieka, CLA na drodze przemian biochemicznych przekształca się do aktywnych biologicznie związków, regulujących procesy fizjologiczne. CLA może także pomóc w utrzymaniu lub osiągnięciu prawidłowej masy ciała i redukcji tłuszczu. W eksperymentach na modelach zwierzęcych wykazano wpływ CLA na redukcję masy ciała i ubytek tkanki tłuszczowej. Przedmiotem badań, była także aktywność antyoksydacyjna CLA oraz jego zaangażowanie w procesy zapalne, reakcje immunologiczne oraz wrażliwość tkanek na insulinę.

CLASLIM dostarcza kwasy tłuszczowe omega-6 pochodzące z bardzo wartościowych i naturalnych źródeł tj. oleju z krokosza barwierskiego (Carthamus tinctorius L.). Polecany jest osobom, które nie są w stanie dostarczyć w diecie odpowiedniej porcji kwasów omega-6 i pragną dodatkowego wsparcia w okresie redukcji zbędnych kilogramów. Produkt dedykowany jest zarówno kobietom jak i mężczyznom, którzy prowadzą lub planują program redukcji masy ciała czyli odchudzanie.

CLASLIM cechuje wysoka jakość wykorzystanych składników. Dodatkowy element, gwarantujący ochronę CLA przed czynnikami zewnętrznymi, stanowi forma kapsułki softgel caps oraz nietransparentne opakowanie, które nie przepuszcza promieni światła, wywierających negatywny wpływ na strukturę chemiczną CLA. Starannie dobrany surowiec zawierający skoniugowany kwas linolowy, został sprawdzony w licznych badaniach analitycznych dotyczących jakości oraz wykonano testy w kierunku określenia procentowego udział poszczególnych izomerów CLA (cis-9, trans-11), odpowiedzialnych za aktywność fizjologiczną. Wysoka koncentracja surowca CLA, aż 80% w jednej kapsułce, wspiera procesy redukcji masy ciała i zapewnia wygodne dawkowanie - tylko trzy kapsułki dziennie. Na uwagę, zasługuje forma kapsułki softgel caps, której rozmiar i kształt, nie sprawi trudności w połknięciu. Ekonomiczne opakowanie 180 kapsułek, zapewnia wsparcie programu redukcji wagi przez 60 dni. Jednorazową dawkę, tj. trzy kapsułki softgel caps, zaleca się przyjmować w trakcie lub po spożytym posiłku.

Źródło:

  1. Gaullier, Jean-Michel, et al. "Conjugated linoleic acid supplementation for 1 y reduces body fat mass in healthy overweight humans." The American journal of clinical nutrition 79.6 (2004): 1118-1125
  2. Gaullier, Jean-Michel, et al. "Supplementation with conjugated linoleic acid for 24 months is well tolerated by and reduces body fat mass in healthy, overweight humans." The Journal of nutrition 135.4 (2005): 778-784.
  3. Lehnen, Tatiana Ederich, et al. "A review on effects of conjugated linoleic fatty acid (CLA) upon body composition and energetic metabolism." Journal of the International Society of Sports Nutrition 12.1 (2015): 36.
  4. Gaullier, Jean-Michel, et al. "Six months supplementation with conjugated linoleic acid induces regional-specific fat mass decreases in overweight and obese." British Journal of Nutrition 97.3 (2007): 550-560.
  5. Siwiec, Ewa, and Ewa Stachowska. "Wpływ sprzężonych dienów kwasu linolowego na procesy biochemiczne w komórkach i tkankach." Postępy Biochemii 63.2 (2017): 125-131.
  6. Pinkoski, Craig, et al. "The effects of conjugated linoleic acid supplementation during resistance training." Medicine & Science in Sports & Exercise 38.2 (2006): 339-348.
  7. Rozporządzenie Komisji (UE) "Nr 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r. ustanawiające wykaz dopuszczonych oświadczeń zdrowotnych dotyczących żywności, innych niż oświadczenia odnoszące się do zmniejszenia ryzyka choroby oraz rozwoju i zdrowia dzieci." U. UE L 136.1.