Whey Protein

Whey Protein / Opis

FA® WHEY PROTEIN to pyszny i odżywczy napój białkowy otrzymany z najwyższej jakości koncentratu serwatki (WPC). Proteiny stanowią jeden z najważniejszych składników odżywczych, szczególnie istotny dla osób aktywnych fizycznie, uprawiających sporty siłowe i wytrzymałościowe. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości, dlatego jest składnikiem niezbędnym w diecie każdego trenującego sportowca. 

  • Koncentracja i jakość surowca WPC
  • Wsparcie przyrostu masy mięśniowej
  • Wysoka przyswajalność
  • Idealna rozpuszczalność
  • Ponad 30 pysznych smaków

FA® WHEY PROTEIN polecany jest wszystkim osobom, które nie są w stanie dostarczyć odpowiedniej ilości białka w diecie. Receptura produktu opiera się na 65% koncentracie białka serwatkowego, który wykazuje wysoki współczynnik biodostępności (BV=104) i potwierdza korzystny profil wchłaniania – przyswajalności białka przez organizm.

FA® WHEY PROTEIN dostarcza pełnowartościowego białka, zawierającego duże ilości aminokwasów rozgałęzionych BCAA (L-leucyna, L-izoleucyna, L-walina). Aminokwasy BCAA należą do aminokwasów egzogennych, co oznacza, że organizm sam nie potrafi ich wytworzyć i wymagana jest podaż BCAA z zewnątrz wraz z pożywieniem. W badaniach z udziałem sportowców, aminokwasy miała korzystny wpływ na powysiłkową regenerację mięśni, syntezę białek mięśniowych oraz zmniejszenie uszkodzeń i bolesności mięśni.

FA® WHEY PROTEIN dostępny jest w dwóch gramaturach 908 g oraz większym, bardziej ekonomicznym opakowaniu 2,27 kg, które dostarcza, aż 71 porcji białka.

W odróżnieniu od konkurencji, oferującej standardowe smaki odżywek proteinowych, FA® WHEY PROTEIN to ponad 30 pysznych wariantów smakowych, które zaskoczą każdego swoją idealna rozpuszczalnością  i delikatną konsystencją.

FA® WHEY PROTEIN to idealny sposób na uzupełnienie codziennej diety w białko każdego człowieka, a w szczególności osób aktywnych fizycznie w celu wsparcia po treningowej regeneracji.

  

Źródło:

  1. Rozporządzenie Komisji (UE) "Nr 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r. ustanawiające wykaz dopuszczonych oświadczeń zdrowotnych dotyczących żywności, innych niż oświadczenia odnoszące się do zmniejszenia ryzyka choroby oraz rozwoju i zdrowia dzieci." U. UE L 136.1.
  2. Pennings, Bart, et al. "Amino acid absorption and subsequent muscle protein accretion following graded intakes of whey protein in elderly men." American Journal of Physiology-Heart and Circulatory Physiology (2012).
  3. Andersen, Lars L., et al. "The effect of resistance training combined with timed ingestion of protein on muscle fiber size and muscle strength." Metabolism 54.2 (2005): 151-156.
  4. Jäger, Ralf, et al. "International society of sports nutrition position stand: protein and exercise." Journal of the International Society of Sports Nutrition 14.1 (2017): 20.
  5. Kerksick, Chad M., et al. "The effects of protein and amino acid supplementation on performance and training adaptations during ten weeks of resistance training." The Journal of Strength & Conditioning Research 20.3 (2006): 643-653.
  6. Williams, Melvin. "Dietary supplements and sports performance: amino acids." Journal of the International Society of Sports Nutrition 2.2 (2005): 63.
  7. Gualano, A. B., et al. "Branched-chain amino acids supplementation enhances exercise capacity and lipid oxidation during endurance exercise after muscle glycogen depletion." J Sports Med Phys Fitness 51.1 (2011): 82-8.